Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır?

Propilen Glikol (çeviri:propilen glikol) kullanılan sentetik bir maddedir.birçok sanayi bölgesi. Kimyasalların (örneğin antifriz) imalatında, kozmetikte, gıda endüstrisinde, farmakolojide kullanılır. Peki bu madde hakkında ne biliyoruz? Zararlı mı, yoksa yararlı mı? Kozmetikte Propylene Glycol varlığından kaçınmalı mıyım? Bu konuda bu makalede konuşacağız.

kozmetikte propilen glikol

Propilen glikol nedir?

Şuruplu, saydam, renksiz,tat ve sıvı kokusu. Propilen glikol, petrokimyasal ürünlerin bir ürünüdür, toprağa zarar vermeden bozunca girdiğinde suda tamamen çözünür. Hemen hemen tüm kozmetiklerde kullanılır. Katı bir deodorant ekleyerek, imalatçı ürünün erimesini ve şekli kaybetmemesini sağlıyor. Propilen glikol iyi bir nemleyici, hava nem çeker ve cilde iletir. Bununla birlikte, pek çok kadına göre, kremlere giren, kuru bir iklimde bulunan Gliserin Propilen Glikol, aksine cildin nemini çeker ve havaya çıkarır. Belirsizlikle, bunu makalenin seyrinde anlayacağız.

Maddenin gıda ve tıbba eklenmesi konusunda FDA denetimi bunu "genel olarak güvenli" olarak belirledi. Bununla birlikte, 2001'de propilen glikolun kedi mamalarına eklenmesi yasaklandı.

propilen glikol tercümesi

Sabun propilen glikol

Kozmetikteki propilen glikol en sık rastlananolgu. Sabun, yıkama, her gün kullandığımız duş jeli ve diğer ürünler için bir tonik katılır. Yaptığı en sık görülen zarar, alerjik kontakt dermatitte görünüştür. Bu madde cilt hücrelerinin zarını yok etmeye yardımcı olduğu gerçeğinden dolayı sivilce (neden olur) ve egzamayla ilgili sorunları ağırlaştırma kabiliyeti ile ünlüdür.

Yıkama için bu gibi fonların avantajlarıcildin nemli kaldığını ve birçok kadın bunu onayladı. Çalışmalar, propilen glikol olmadan kullanılan sabun olanlar kuruluk ve bileşim maddesini tarif ettiği bu yıkandı araç, daha cildin sıkılığını şeklinde daha rahatsızlık deneyimli göstermiştir.

şampuan içinde propilen glikol

Şampuanda propilen glikol

Sık sık bu kimyasalla karşılaşabilirsinizŞampuan ve saç balsamı bileşenlerinde bir madde. Bu ürünün yardımı ile, yıkamadan sonra saçlar pürüzsüz ve yumuşak hale gelir, çünkü propilen glikol, temizleme tabanı kirden arındırıldıktan sonra pürüzsüzleştirir. Kuru saçlar nemlendirilmiş, daha sağlıklı ve parlak görünmektedir. Propilen glikol içeren bir balsamı kullanırsanız, saç, hatta kimyasal geçirgenliğe, renk bozulmasına veya lekelenmeye maruz kalanlar bile canlı, yumuşak, parlak ve kolayca taranabilir görünmektedir. Ek olarak, bu madde kıvırcık kilitli kadınlara hitap edecek, her bir kıvrılarak cilveli ve kıvrım yapacak, şişliklerini önleyecektir.

Bir başka propilen glikol artığı,ki o, kırılgan, kuru saç ile mücadele, bir şampuan parçası olan geri, esnekliğini artırır ve hasara karşı koruma, jojoba yağı, zeytin, badem veya diğer etkili bir yağ ile çalışan,.

kozmetikte propilen glikol

Kozmetikte Propilen Glikol

Genellikle madde çeşitli kozmetiklere eklenir.Hümektan ve koyulaştırıcı olarak. Kozmetoloji alanındaki uzmanlar, üreticilerin propilen glikolün yaklaşık% 50'sine katkıda bulunmasını önermektedir, ancak çoğu ikiden fazlasını eklemez. Kozmetikte Propylene Glycol gibi düşük bir konsantrasyonda bile, zarar inanılmaz bir cilde neden olabilir. çünkü bu konunun Birçok kadın kozmetik alerjisi var cildin yüksek duyarlılık ve tahriş görülür.

Kozmetikte Propilen Glikol sadecenemlendirme, aynı zamanda su basması ya da aşırı kuruma. Bu nasıl mümkün olabilir? Yine, kuru iklimlerde veya donlarda, maddenin saçtan ve cildinden nemi emdiğini söyleyen çalışmaların sonuçlarına dönüyoruz. Sıcak havalarda veya yüksek nem koşullarında, propilen glikol havadaki nemi çeker ve cildi parlak ve nemlendirir "verir". Yani, tarif edilen madde nemi almak için önemli değil, sadece onu almak için!

kozmetikte propilen glikol dicaprylate dicaprate

Propilen glikol ve kozmetikler hakkında biraz daha

Propylene Glycol Dicaprylate / Dicaprate in içindekozmetik - nadir olmayan bir fenomen. Krem, tonal bazlar, ruj ve diğer ürünlerde bulunur. Madenlerin - Yukarıdakilerin hepsi. Bu madde cilt bakım ürünlerine eklenen ve makyaj yapan nedir? Bu bileşenden ötürü, cilde bir temel krem ​​uygulandığında, epidermis "boğulmuş" değildir, bu, nefes almayı başarır, çünkü tabaka iyi havalandırılır. Cildin nemlendirileceği gibi, sıkışma hissinden kaynaklanan rahatsızlığı hissetmeyeceksiniz. Bir başka çözüm de "lastik maske" değil, fazla hissedilmeyecek, makyaj daha da ağırlaşmayacak ve sadece rahat hissedeceksiniz.

Kuru ciltler için bu ürünler idealdir. Taklit ve yaş kırışıkları görülmez, ki bu genellikle bir temel veya toz uygulandığında olur.

Ruj dudakları nemlendirir, ayrışma izlerini gizlerve kuruluk. Propilen glikol lipsticks ile sert, şekil kaybetmeyin, ama yumuşak veya kuru, dudaklar üzerinde rahat, çok sıkı uygulanmış, sıkmayın, yapışkan bir etki yaratmayın.

propilen glikol zarar

Gıdada propilen glikol

Bu madde bir petrol rafinerisidir.endüstri aynı zamanda E1520'deki sayının altında tanınabilen bir gıda katkı maddesidir. Birçoğu, bu bileşen nedeniyle, kanser gibi korkunç bir hastalığın geliştiğine inanmaktadır. Modern araştırma bu gerçeği doğrulamamıştır. Testler fakir, kuşkucu olmayan hayvanlar üzerinde gerçekleştirildi, günler boyunca öfkeli propilen glikol dozları ile dolduruldular ve bu da ortaya çıkardı: kadınlarda konjenital kusurlu bir nesil vardı, erkeklerde ise tohum malzemesi miktarı azaldı.

Adam ne olacak?

Propilen Glikol bir kişiye zarar verebilir,büyük miktarlarda kullanılıyorsa. Bazen propilen glikol içeren birçok ürünü yemelisiniz ve bunu her gün yapmanız gerekiyor. Kendinize zarar vermenin başka bir yolu var - her gün tüple bir diş macunu yiyorsunuz, ki bu görüyor ki, imkansız! Ama bu sadece size gerçek gibi görünmüyor, ama üç yaşındaki çocuğunuzun damak tadına bakması gerekecek, bu nedenle bu fonları, erişemeyeceği özel olarak tahsis edilmiş kilitli dolaplarda saklayın.

gliserin propilen glikol

Propilen Glikolün Faydaları

Mümkün olan her şeyi yazdık (evet, sadeceolası) zarar, sizi etkileyeceği gerçeği değil. Kabul et ve süt birisi için zararlı olabilir. Ayrıca, propilen glikol içeren maddelerin tüm olumlu nitelikleri açıklanmıştır. Şimdi, ortaya çıktığı gibi, aynı zamanda, maddenin yararları hakkında konuşmak istiyorum.

Bu madde doğaya zarar vermez, çünkü suda tamamen çözülür, güvenli moleküllere dönüşür. Toprağa girerse, zaten yazıldığı gibi zararsız bir şekilde ayrışır.

Kozmetikte Propilen Glikol sıklıkla kullanılırAnti-aging ajanları yaratmak için, molekülü çok küçük olduğundan diğer maddelerin daha hızlı çözünmesine yardımcı olur. Ayrıca, bu maddenin molekülleri diğer maddeler için taşımadır, kremlerin etkisini hızlandırırlar.

Boyalarda bulunan propilen glikolsaç, saçınıza gerçekten lüks ve kalıcı bir renk verebilir. Moleküller daha hızlı bir şekilde, pigment de dahil olmak üzere başka maddeler, erimesi daha hızlı bir şekilde saç gövdesine teslim ve bu ekstra zaman yıkamadan önce saç pigmenti düzeltmek için.

Propilen glikolün ortaya çıktığı unutulmamalıdır.küçük bir antimikrobiyal ve antifungal etkiye sahiptir, bu nedenle gıdada, miktarı oldukça küçük olan bir koruyucu olarak görev yapar, ancak ürünün tazeliğini koruyabilir.

Kozmetikte Propilen Glikol tek yönde çalışır, sıcaklığını düzenleyebilir, yani soğukta donmayı ve ısıda erimeyi önler.

Propilen glikol ne kadar zararlı?yararlıdır. Olumlu nitelikler eksiklikleri tamamen kapsıyor. Bir propilen glikol içeriğiyle kozmetik kullanın ya da değil - size kalmış. Umarız, makalemiz seçiminize karar vermenize yardımcı olacaktır.



Related news

  • Youtubeun nasıl bir ortağı olunur Bir ortaklık başvurusu nasıl yazılır
  • Makyaj spreyi nedir ve ne işe yarar
  • Makyajsız güzellik sırları
  • Tahinli Kaşık Dökmesi Tarifi
  • Tayt moda haline geldi: yürüyüş, tatil, partide

  • Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır


    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır

    Propilen Glikol kozmetikte zararlı mıdır